Τεχνολογία TomoTherapy

Το TomoTherapy ως έννοια

Μέχρι τώρα , δύο μηχανήματα όφειλαν να εκτελέσουν δύο βασικές λειτουργίες της διαδικασίας της ακτινοθεραπείας - ένα μηχάνημα για την παροχή οπτικών πληροφοριών σχετικά με την ανατομική περιοχή στόχο και τους περιβάλλοντες ιστούς ( ο σαρωτής CT) , και ενός άλλου για να παραδώσει την ακτινοβολία ( ο γραμμικός επιταχυντής ή linac ) . Το TomoTherapy ενσωματώνει την διαγνωστική απεικόνιση και χορήγηση ακτινοβολίας σε μία διαδικασία και ένα μηχάνημα, που οδηγεί σε πολύ υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας θεραπείας.

Το TomoTherapy ® HI - ART System ® μηχάνημα μοιάζει με ένα αξονικό τομογράφο στο ότι ο ασθενής βρίσκεται σε ένα τραπέζι που περνά μέσα από ένα μεγάλο περιστρεφόμενο δακτύλιο . Αλλά το περιστρεφόμενο δακτύλιο του μηχανήματος TomoTherapy στεγάζει ένα νέο είδος γραμμικού επιταχυντή , που λαμβάνει διαγνωστικές εικόνες και χορηγεί ακτινοβολία .

Επειδή οι γραμμικοί επιταχυντές TomoTherapy μπορούν επίσης να απεικονίσουν την ανατομία των μαλακών ιστών , οι γιατροί του Τοmotherapy, είναι σε θέση να ελέγξουν την πλέον ακριβή θέση του όγκου σας και των κρίσιμων φυσιολογικών οργάνων πριν από τη θεραπεία , καθώς και τη χορηγούμενη δόση ακτινοβολίας. Το σύστημα σχεδιασμού του TomoTherapy παρέχει τη δυνατότητα σχεδιασμού σύμμορφης θεραπείας ( στόχευση καρκινικών δομών) και σύμμορφης αποφυγής (προστασία ευαίσθητων δομών ) . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη και ασφαλέστερη θεραπεία, ιδιαίτερα για όγκους που βρίσκονται κοντά σε κρίσιμες δομές , ή εκείνων που μπορεί να αλλάξει σχήμα ή θέση από μέρα σε μέρα.

Ο γραμμικός επιταχυντής του TomoTherapy παράγει δέσμες με σπειροειδές σχήμα και διαμορφούμενης έντασης ( IMRT ) . Όταν περιστρέφεται γύρω σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας , η δέσμη ακτινοβολίας ανάβει και σβήνει γρήγορα και διαχωρίζεται σε εκατοντάδες μικροσκοπικές δέσμες που προσδίδουν ακριβή ποσότητα ενέργειας στη μοναδική περιοχή-στόχο σας . Οι κλασσικοί γραμμικοί επιταχυντές παρέχουν μόνο την ακτινοβολία από μερικές σταθερές κατευθύνσεις . Επειδή οι δέσμες του TomoTherapy κατευθύνονται από 360 μοίρες γύρω από μια σπείρα, η δόση εστιάζεται στον όγκο και λιγότερο στους περιβάλλοντες ιστούς.

Περίληψη των Κλινικών Πλεονεκτημάτων

Ακριβής προγραμματισμός : Ο σχεδιασμός της θεραπείας είναι ευκολότερος στη χρήση από τα συμβατικά συστήματα σχεδιασμού θεραπείας .

Ακριβής προσδιορισμός της θέσης του ασθενούς : Χρησιμοποιείται ειδικό CT επαλήθευσης για να επιβεβαιωθεί η θέση του όγκου του ασθενούς πριν από κάθε συνεδρία της θεραπείας, έτσι ώστε ο γιατρός να προσαρμόζει το πλάνο θεραπείας επί τόπου για να βεβαιώνεται ότι η ακτινοβολία κατευθύνεται εκεί που πρέπει .

Στόχευση : Ενώ η συμβατική ακτινοθεραπεία φέρει μια ευρεία δέσμη ακτινοβολίας από μόλις δύο ή τρεις κατευθύνσεις , το TomoTherapy συνδυάζει εκλεπτυσμένη IMRT με ελικοειδή χορήγηση . Έτσι, η επιθυμητή ακτινοβολία συγκεντρώνεται στον όγκο και λιγότερη ακτινοβολία εναποτίθεται στο περιβάλλοντα υγιή ιστό .

Ολοκλήρωση Συστημάτων : Το TomoTherapy είναι μια όλα - σε-ένα σύστημα που εξαλείφει την ανάγκη για ένα προσομοιωτή , ξεχωριστούς υπολογιστές σχεδιασμού της θεραπείας , κοπή μπλοκ και σφηνοειδών φίλτρων, και συστημάτων απεικόνισης .

Για περισσότερες πληροφορίες , επισκεφθείτε www.tomotherapy.com.

Μονάδα TomoTherapy

TomoTherapy. Ο νέος «Χρυσός Κανόνας» στην Ακτινοθεραπεία
Οι ασθενείς μας αποκτούν το πλεονέκτημα του TomoTherapy...


Περισσότερα

Εγγραφή Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία νέα του Tomotherapy εισάγετε το e-mail σας παρακάτω
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου

Επικοινωνία & Social Media

Παρνασού 13 Άνω Βούλα 166 73

info@actino-oncology.com

+30 210 9657177

+30 6942472500