Τα νέα της Ακτινοθεραπείας

Τα νέα της Ακτινοθεραπείας

Η ακτινοθεραπεία αποτελεί σημαντικό τμήμα της θεραπείας του καρκίνου. Σχεδόν ο ένας στους δύο ασθενείς υποβάλλεται σε αυτήν κάποια στιγμή στην πορεία της νόσου του, ενώ απ' όσους τελικά νικούν τον καρκίνο, το 40% τα έχουν καταφέρει χάρη σε αυτήν. Ο κύριος στόχος της ακτινοθεραπείας είναι να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα, στερώντας τους τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζονται. Έχοντας ήδη κλείσει 100 χρόνια ύπαρξης, η θεραπεία με ακτινοβολία δεν παύει να βελτιώνεται - με τις εντυπωσιακότερες εξελίξεις να έχουν συντελεσθεί τις δύο τελευταίες δεκαετίες, χάρη στην πρόοδο στην απεικονιστική τεχνολογία.

Μάθετε περισσότερα για τη συνεισφορά της ακτινοθεραπείας. Ο Δρ. Παναγιώτης Παντελάκος απαντά σε διάφορα ερωτήματα που σχετίζονται με την ακτινοθεραπεία, όπως, τι είναι, πότε και πού γίνεται και πολλά ακόμη.

Καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και περισσότερα χρόνια δίνει στους πάσχοντες από καλοήθεις ή κακοήθεις όγκους του εγκεφάλου, της σπονδυλικής στήλης και διαφόρων οργάνων το νέο σύστημα ρομποτικής ακτινοχειρουργικής το CyberKnife το οποίο συνδυάζει προηγμένες τεχνολογίες ρομποτικής, απεικονιστικής καθοδήγησης και γραμμικών επιταχυντών, με στόχο τη χορήγηση υψηλών δόσεων ακτινοβολίας σε καλά καθορισμένες βλάβες του ανθρώπινου σώματος.

Η σύγχρονη τεχνολογία φαίνεται ότι είναι βασικός σύμμαχος στη θεραπεία του καρκίνου. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία αύξηση στον καρκίνο της κεφαλής - τραχήλου. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλες τις αιτίες αλλά και τις θεραπείες με λιγότερες παρενέργειες.

Μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης εξασφαλίζει πια η σύγχρονη τεχνολογία στους πάσχοντες από καρκίνο καθώς η ακτινοθεραπευτική ογκολογία χάρη στα νέα όπλα που διαθέτει, μπορεί και «χτυπά» τους καρκινικούς όγκους χωρίς σημαντικές παρενέργειες.

Μονάδα TomoTherapy

TomoTherapy. Ο νέος «Χρυσός Κανόνας» στην Ακτινοθεραπεία
Οι ασθενείς μας αποκτούν το πλεονέκτημα του TomoTherapy...


Περισσότερα

Εγγραφή Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία νέα του Tomotherapy εισάγετε το e-mail σας παρακάτω
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου

Επικοινωνία & Social Media

Παρνασού 13 Άνω Βούλα 166 73

info@actino-oncology.com

+30 210 9657177

+30 6942472500