Καρκίνος Στομάχου

Οι κύριες επιλογές για τη θεραπεία του καρκίνου στομάχου περιλαμβάνουν:

  • Χειρουργική Εξαίρεση
  • Ακτινοθεραπεία
  • Χημειοθεραπεία
  • Στοχευμένη θεραπεία
  • Ενδοσκοπικές θεραπείες


Ανάλογα με το στάδιο του καρκίνου και τη γενική κατάσταση της υγείας του ασθενούς, διαφορετικές επιλογές μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνες τους ή σε συνδυασμό.

 

Ακτινοθεραπεία
Η ακτινοθεραπεία συχνά συνδυάζεται με άλλες μορφές θεραπείας, όπως η χημειοθεραπεία (χημειο) και / ή χειρουργική επέμβαση, για τη θεραπεία του καρκίνου του στομάχου. Η ακτινοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

 

  • Μετεγχειρητικά σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία: επί διηθητικής νόσου, διηθημένων λεμφαδένων, υπολειπόμενης νόσου, θετικών χειρουργικών ορίων ή/και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες κινδύνου (λεμφαγγειακής και περινευριδικές διηθήσεις, ηλικία <50 ετών, χαμηλά διαφοροποιημένοι όγκοι).
    Η Ακτινοθεραπεία ειδικά όταν συνδυάζεται με χημειοθεραπεία φάρμακα, όπως η 5-FU - μπορεί να καθυστερήσει ή να αποτρέψει την υποτροπή του καρκίνου μετά από χειρουργική επέμβαση και προσφέροντας έτσι καλύτερο τοπικό έλεγχο και ποσοστά επιβίωσης.
  • Ριζικά, συνδυασμένη με χημειοθεραπεία, σε ανεγχείρητη νόσο
  • Ανακουφιστικά για την ανακούφιση του άλγους, αιμορραγίας ή αποφράξεως.

 

Η εξωτερική Ακτινοθεραπεία είναι ο τύπος της θεραπείας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του στομάχου. Αυτή η θεραπεία εστιάζει την ακτινοβολία από ένα μηχάνημα έξω από το σώμα. Συχνά, ειδικοί τύποι εξωτερικής ακτινοβολίας, όπως η τρισδιάστατη σύμμορφη θεραπεία με ακτινοβολία (3D-CRT) και η διαμορφωμένης έντασης ακτινοθεραπεία (IMRT) χρησιμοποιούνται με σκοπό την πιο σύμμορφη θεραπεία και τον περιορισμό της βλάβης των γύρω φυσιολογικών ιστών, επιτυγχάνοντας χαμηλότερο προφίλ τοξικότητας της θεραπείας.

Μονάδα TomoTherapy

TomoTherapy. Ο νέος «Χρυσός Κανόνας» στην Ακτινοθεραπεία
Οι ασθενείς μας αποκτούν το πλεονέκτημα του TomoTherapy...


Περισσότερα

Εγγραφή Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία νέα του Tomotherapy εισάγετε το e-mail σας παρακάτω
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου

Επικοινωνία & Social Media

Παρνασού 13 Άνω Βούλα 166 73

info@actino-oncology.com

+30 210 9657177

+30 6942472500