Καρκίνος Γυναικολογικού Συστήματος

Καρκίνος Γυναικολογικού Συστήματος

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τρίτος σε συχνότητα από τα γυναικολογικά καρκινώματα. Σχετίζεται με την HPV16/18( Human Papillomavirus) λοίμωξη και η συχνότητα του αυξάνεται 1.9 φορές περίπου με τη χρήση αντισυλληπτικών. Η διάγνωση γίνεται μετά από παθολογικά ευρήματα στο Pap – test, κολποσκόπηση και βιοψία.

Ο καρκίνος του ενδομητρίου είναι η πιο συχνή κακοήθεια από τα γυναικολογικά καρκινώματα. Οι παράγοντες κινδύνου είναι η έκθεση του οργανισμού σε οιστρογόνα, αγωγή με Tamoxifen,παχυσαρκία, κληρονομικότητα. Κλινικά εκδηλώνεται με μητρορραγία και η διάγνωση τίθεται ιστολογικά μετά από απόξεση.

Ο καρκίνος του αιδοίου είναι σπάνιος όγκος με συχνότητα περίπου 1/100 000 και αποτελεί 3-4% από τις κακοήθειες του γυναικολογικού συστήματος. Πιο συχνά εμφανίζεται σε ηλικία >70 και στο 20% των περιπτώσεων είναι τοπικά προχωρημένος κατά την διάγνωση. Κλινικά παρουσιάζεται με κνησμό, άλγος, ψηλαφητή μάζα. Το 15%από τους ασθενείς έχουν και άλλη πρωτοπαθή εστία εντοπισμένη στον κόλπο, στον πρωκτό ή στον τράχηλο της μήτρας.

Ο καρκίνος του κόλπου είναι πρωτοπαθής μόνο στο 10-20% των ασθενών. Συχνά ο καρκίνος του αιδοίου ή του τραχήλου της μήτρας διηθούν τον κόλπο και περίπου 60% από της γυναίκες έχουν υποβληθεί στο παρελθών σε υστερεκτομή.

Μονάδα TomoTherapy

TomoTherapy. Ο νέος «Χρυσός Κανόνας» στην Ακτινοθεραπεία
Οι ασθενείς μας αποκτούν το πλεονέκτημα του TomoTherapy...


Περισσότερα

Εγγραφή Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία νέα του Tomotherapy εισάγετε το e-mail σας παρακάτω
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου

Επικοινωνία & Social Media

Παρνασού 13 Άνω Βούλα 166 73

info@actino-oncology.com

+30 210 9657177

+30 6942472500