Καρκίνοι Γαστρεντερικού Συστήματος

Καρκίνοι Γαστρεντερικού Συστήματος

Οι κύριες επιλογές για τη θεραπεία του καρκίνου στομάχου περιλαμβάνουν:

  • Χειρουργική Εξαίρεση
  • Ακτινοθεραπεία
  • Χημειοθεραπεία
  • Στοχευμένη θεραπεία
  • Ενδοσκοπικές θεραπείες

Ηπατοκυτταρικός Καρκίνος- Μεταστατική Νόσος Ήπατος

Η κυρία θεραπεία του ηπατοκυτταρικού καρκίνου είναι η χειρουργική. Η ακτινοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σμίκρυνση των όγκων του ήπατος αλλά και για την ανακούφιση συμπτωμάτων όπως τον πόνο. Συχνότερα εφαρμόζονται άλλες τοπικές θεραπείες, όπως η εκτομή ή εμβολή. Λογω της υψηλής ευαισθησίας των ηπατικών κυττάρων στην ακτινοβολία, η χορήγηση θεραπευτικής δόσης ακτινοβολίας περιορίζεται από τα περιβάλλοντα ευαίσθητα κυτταρα.

Η ακτινοθεραπεία χρησιμοποιεί υψηλής ενέργειας ακτίνες Χ για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων κακοήθων νοσημάτων του παγκρέατος. Αποτελεί χρήσιμη θεραπεία για την αντιμετώπιση των εξωκρινών καρκίνωμα ενώ η ανταπόκριση των νευροενδοκρινών νοσημάτων του παγκρεατος (PNET) είναι πτωχή.

Ο καρκίνος του ορθού πιο συχνά εμφανίζεται στην 7-μη δεκαετία της ζωής και προσβάλλει με την ίδια συχνότητα και τα δύο φύλα. Παράγοντες κινδύνου είναι η δίαιτα πλούσια σε λιπαρά με χαμηλό υπόλειμμα και λίγα αντιοξειδωτικά. Κλινικά εμφανίζεται με αναιμία, απώλεια βάρους, απώλεια αίματος από το ορθό, τοπικό άλγος.

Οι κύριες επιλογές για τη θεραπεία του καρκίνου του οισοφάγου περιλαμβάνουν:

  • Χειρουργική Εξαίρεση
  • Ακτινοθεραπεία
  • Χημειοθεραπεία
  • Στοχευμένη θεραπεία
  • Ενδοσκοπικές θεραπείες

Ο καρκίνος του πρωκτού αποτελεί περίπου 2% από τους καρκίνους που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο. Παράγοντες κινδύνου είναι HIV, η λοίμωξη με HPV 16, 18, 33, 34, 35, το κάπνισμα, η σεξουαλική συμπεριφορά με πολλαπλούς συντρόφους , ιστορικό για καρκίνο του αιδοίου, καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Κλινικά παρουσιάζεται με απώλεια αίματος από τον πρωκτό, κνησμός, ψηλαφητή μάζα .Συνήθως διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο 73% στάδιο 0 έως ΙΙ και μόνο 4% σε στάδιο ΙV.Η διάγνωση τίθεται μετά από κλινική εξέταση, κολονοσκόπηση, αξονική τομογραφία και μαγνητική τομογραφία και επί ενδείξεων – PET –CT(Positron emission tomography–computed tomography).

Μονάδα TomoTherapy

TomoTherapy. Ο νέος «Χρυσός Κανόνας» στην Ακτινοθεραπεία
Οι ασθενείς μας αποκτούν το πλεονέκτημα του TomoTherapy...


Περισσότερα

Εγγραφή Newsletter

Αν θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία νέα του Tomotherapy εισάγετε το e-mail σας παρακάτω
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου

Επικοινωνία & Social Media

Παρνασού 13 Άνω Βούλα 166 73

info@actino-oncology.com

+30 210 9657177

+30 6942472500